I 1946 åbnede Leo Fender dørene op for Fender Electric Instrument Company i Fullerton. Det var der Leo Fender skabte de legendariske guitarer Telecasteren (oprindeligt kaldet Broadcaster) og ikke mindst Stratocasteren.

I 1965 indgik Leo Fender en aftale med mediegiganten CBS, om salg af Fender Electric Instrument Company. I aftalen med CBS blev der indført en konkurrenceklausul på at Leo ikke måtte genoptage sit guitarbyggeri og markedsføre dem i eget navn for en afmålt tidsperiode.

I 1979 havde Leo Fender igen mod på at starte sit eget op, men denne gang på hans egne betingelser. Han inviterede derfor hans tidligere samarbejdspartner, kollega og ven igennem mere end 30 år, George Fullerton med på ideen. Leo Fender insisterede på at virksomheden skulle hedde G&L Instruments (George & Leo) og i 1980 var det hele en realitet. G&L Instruments startede op i CLF Research´s lokaler og historien begyndte at gentage sig, og dog …………..En ny legende begyndte at tage sin form.

Leo Fender havde alle dage haft den filosofi at et musikinstrument skulle laves i hånden for at kunne agere i hånden – på musikeren og den dag i dag bliver alle instrumenter på G&L Instruments fabrikken på Fender Avenue samlet uden hjælp af store CNC-styrede maskiner, men derimod nærmest håndbåret gennem hele produktionen.

G&L´s produkter er den absolutte top på Leo Fenders kransekage. Der er simpelthen tale om at Leo Fender har brugt det bedste fra tidligere instrumenter han har været involveret i og tilføjet de sidste lækre detaljer.

Hver enkelt instrument er perfekt matchet, fra udvælgelsen af træet og den mindste hardwarestump, til den endelige lakering og bestykning.