Gibson selskabet blev grundlagt for over 100 år siden. Gibson har givet guitarverdenen nogle af de mest karakteristiske guitar design og lyde -specielt Gibson Les Paul og SG modeller.

Orville Gibson begyndte med at lave mandoliner i 1884 i Michigan, USA.
I 1902 blev Gibson Mandolin-Guitar Mfg. Co, Ltd grundlagt.
I 1919 ansætter Gibson,Lloyd Loar, instrument- mager og musiker.
Nu sætter Loar sætter en produkt udvikling i gang, der blandt andet fører til en række nyskabelser indenfor banjo, mandolin og guitar design.
I 1922 lanceres den berømte Gibson F5 mandolin og Loar opfinder den moderne jazz guitar.
Gibson bliver den førende producent af jazz guitarer i USA. I 1930’erne kommer Gibsons første elektriske guitar, som lanceres i 1936 under navnet ES-150.
Gbson introducerer i 30’erne J-45 og J-200 western guitarererne.
I 1948 ansætter Gibson, Ted McCarty.Det bliver starten på Gibsons mest fremgangsrige periode. Under McCartys ledelse udvikler Gibson alle de instrumenter som i dag er grundstammen i Gibsons udvalg og som i mange tilfælde er gået hen og blevet legendariske. Det er bl.a. i denne periode at Les Paul modellen lanceres, i den form som vi kender den idag, nemlig Standard, Custom, Junior og Special modellen.
I 1957 opfinder Gibson den moderne humbucker pickup, og året efter den første ES-335.Samme år lanceres både Flying V og Explorer modellen. I 1960 kommer de første Gibson Hummingbirds på markedet og i 1961 kommer den berømte Gibson SG.

Gibson Guitar Corporation er i dag en af verdens mest kendte fabrikanter af guitarer. som, udover Gibson også omfatter Epiphone, Kramer. og Garrison.